De beste beveiligingstips op een rijtje

De specialisten van Nemef hebben speciaal voor jou de beste beveiligingstips verzameld, zodat je jouw woning optimaal kunt beveiligen. Met deze tips kun je de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen. Houd inbrekers buiten met Nemef!

Naast goedgekeurd en gecertificeerd hang- en sluitwerk op bereikbare ramen en deuren is het ook belangrijk om bewust te worden van je eigen veiligheidsgedrag. De volgende tips zijn uiterst belangrijk, kosten niets en kun je vandaag nog in praktijk brengen.

 1. Als je je woning verlaat, al is het maar even, sluit dan alle ramen en deuren goed af en draai alles op slot, ook op de bovenverdieping. Vergeet het WC-raampje en de schuurdeur niet! Bekijk hier de beveiligingsmogelijkheden voor buitendeuren, binnendeuren en ramen
 2. Zorg voor een goed sleutelbeheer; wees zuinig op je sleutels, leen ze niet zomaar uit, maak niet te veel duplicaten en bevestig vooral geen adreslabel aan je sleutelbos. Leg ook geen sleutel onder de deurmat of bloempot, dit zijn geen geheime plaatsen. Je deur openen met smartphone, afstandsbediening of vingerprint? Bekijk hier de mogelijkheden
 3. Laat bij afwezigheid ’s avonds of ’s nachts altijd op diverse plaatsen in en om de woning licht branden. Denk eraan dat één enkel lampje daarbij niet genoeg is: inbrekers zien dit vaak juist als het signaal veilig. Dit los je op door een tijdschakelaar te gebruiken.
 4. Berg opklimmateriaal zoals een ladder, vuilniscontainer of tuinmeubilair altijd op of leg deze deugdelijk vast. Laat ook geen (tuin)gereedschap rondom jouw woning liggen!
 5. Draai sloten altijd op het nachtslot. Zit jouw voordeur wel dicht, maar is deze niet op slot gedraaid, dan kan een inbreker makkelijk met een bankpasje of stuk plastic naar binnen middels de 'flippermethode'. Het Nemef 4100 plus slot is zelfsluitend. Hierdoor vergeet je nooit meer jouw (voor)deur op slot te draaien. Lees snel meer over de Nemef 4100 plus!
 6. Laat geen sleutels aan de binnenkant van je deur zitten. Een inbreker kan een raam inslaan en vervolgens in een handomdraai jouw deur opnenen of binnenkomen via de 'gaatjesboormethode'. 
 7. Zet je vakantieplannen en -ervaringen niet meteen op social media. Wees ook voorzichtig met je afwezigheidsbericht op je voicemail en in je e-mailprogramma.
 8. Voorkom bij langere afwezigheid dat jouw huis een onbewoonde indruk maakt. Zorg dat de binnenkomende post regelmatig wordt opgeruimd, laat de tuin onderhouden (een ongemaaid gazon spreekt boekdelen), zet een auto voor de deur en vraag buren een oogje in het zeil te houden. 
 9. Vergeet niet jouw schuur goed af te sluiten! Hier kan een inbreker gereedschap vinden om mee in te breken. 
 10. Berg je waardevolle eigendommen en kostbaarheden goed op. Dit kan prima in een solide Yale kluis. Deze zijn in verschillende inbraakwerende en brandwerende uitvoeringen en maten verkrijgbaar. Bekijk hier ons assortiment Yale kluizen


BEVEILIGINGSTIPS 

 • Beveilig deuren altijd compleet, dus met veiligheidsslot met sluitkom, veiligheidsbeslag en veiligheidscilinder. Wanneer je één van deze producten mist, is de beveiliging niet meer effectief. Bekijk hier de mogelijkheden. 
 • Voorzie naar buitendraaiende deuren of ramen van dievenklauwen (deuren 3 stuks, ramen 2 stuks). Wanneer jouw deuren of ramen al voorzien zijn van veiligheidsscharnieren SKG*® of SKG**® met ingebouwde dievenklauwen is dit uiteraard niet noodzakelijk. Bekijk ons assortiment deurbeveiliging. 
 • Ben je net verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Zorg dat je weet wie er allemaal een sleutel heeft van jouw nieuwe huis (buren, kennissen, oppas, etc.). Sleutels zijn vaak eenvoudig na te maken en insluiping door gebruik van kopie sleutels wordt niet door de verzekering gedekt. Voorkom deze problemen en vervang daarom alle cilinders van je nieuwe huis door gelijksluitende cilinders (eventueel met Security Card). Bekijk ons assortiment veiligheidscilinders