Sloten

Vragen over sloten:

Hoe kan ik de dagschoot van mijn deurslot omdraaien?

Bij veel Nemef sloten kan de dagschoot eenvoudig omgedraaid worden zonder dat het slot uit elkaar geschroefd hoeft te worden. U dient hiervoor het slot uit de deur te halen. Bij de meeste sloten zit ter hoogte van de dagschoot een kleine uitsparing in de dekplaat. Met behulp van een scherp voorwerp kunt u de pal in de uitsparing om duwen. De dagschoot zal dan uit de slotkast komen. De dagschoot kunt u dan omdraaien en terugdrukken in de slotkast tot dat deze “klikt”.

Na het monteren van het deurbeslag functioneert het slot niet meer goed

Dit kan meerdere oorzaken hebben.

Oorzaak 1: Voor het boren van de bevestigingsgaten van het beslag dient u het slot eerst te verwijderen. Heeft u dit niet gedaan dan heeft u grote kans dat het slot beschadigd is.

Oorzaak 2: Het deurbeslag is niet goed ten opzichte van het slot gemonteerd. Maak de gaten in de deur ten behoeve van kruk, cilinder en bevestigingsbouten ruimer.

Ik heb mijn slot uit elkaar gehaald en krijg het niet meer in elkaar. Kunt u een beschrijving sturen?

Omdat er in het slot veren gemonteerd zijn die opnieuw op spanning gebracht moeten worden, kunt u het beste met het slot en de onderdelen naar uw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak of sleutelspecialist gaan. Voor adressen verwijzen wij u naar de verkooppunten.

De sleutel draait stroef, hoe kan ik dit verhelpen?

Spuit het sleutelgat in met Nemef snel slotspray. Smeer de cilinder niet met olie in, dit verergert de problemen.

Kan ik een bestaand oplegslot vervangen door een Nemef insteekslot?

Dit is mogelijk maar dit betekent nogal wat ‘kluswerk’. Het is dan verstandiger om een Nemef veiligheidsoplegslot 4154 te plaatsen. Deze monteert u op de plaats van het bestaande oplegslot. 

Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om het bestaande oplegslot te handhaven en dan  een veiligheidsbijzetslot SKG**® op kniehoogte in de deur te plaatsen. Denk hierbij ook aan de toepassing van een veiligheidssluitkom in het kozijn en de toepassing van een veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Het einige nadeel is dat u verschillende sleutels krijgt voor het oplegslot en het bijzetslot.

Klik hier voor de Nemef oplegsloten

Kan ik een Nemef meerpuntssluiting zelf inbouwen?

In principe is dit mogelijk. Echter dient u wel te beschikken over het juiste gereedschap (bovenfrees) en dient u enige ervaring te hebben met het monteren van deursloten. Wij adviseren echter om het monteren van een meerpuntssluiting over te laten aan ervaren DHZ’ers of professionals.

Heeft Nemef ook meerpuntssluitingen voor een deurhoogte van 220cm?

Voor deze deurhoogte volstaan Nemef meerpuntssluitingen met een voorplaatlengte van 1700 mm. Deze meerpuntssluiting zijn volgens het Bouwbesluit geschikt voor deuren tot 2300 mm.

Waar kan ik montagehandleidingen voor Nemef producten vinden?

De montagehandleiding kunt u vinden aan de binnenzijde van de productkaart in de zichtverpakking. Indien het product wordt geleverd in een kartonnen verpakking, dan is er een montagehandleiding in de verpakking bijgevoegd.

Via onze website is het mogelijk een montagehandleiding te dowloaden. U kunt ze vinden onder het kopje ‘producten’. Zoek uw product op en daar kunt u de montagehandleiding vinden onder downloads.