Verhuizen

Hoera, je hebt een nieuwe woning! Ongeacht de buurt en het soort huis of appartement raadt Nemef je aan om de cilinders onmiddellijk te vervangen zodra je jouw nieuwe stulpje betrekt. Nemef legt uit waarom en voorziet je graag van advies.

Afgelopen maanden ben je vast heel druk geweest met de voorbereidingen. Maar heb je ook nagedacht over de beveiliging van je huis? De makelaar, buren, vrienden, de schoonmaker, de klusjesman, dit zijn zo maar wat mensen die een sleutel zouden kunnen hebben van de woning waar jij nu eigenaar van bent. En wist je dat bijna 40% van de nieuwe eigenaren van een koophuis denkt niet alle sleutels te hebben ontvangen bij de overdracht van de woning? 

“Je staat er misschien niet zo bij stil, maar je gaat er bij een sleuteloverdracht eigenlijk gewoon vanuit dat je alle uitgegeven sleutels van de vorige bewoner krijgt. Dat blijkt helaas niet altijd zo te zijn. Gemiddeld geven 8 van de 9 hoofdbewoners 2 sleutels aan derden. Denk daarbij aan (uitwonende) kind(eren) (46%), buren (37%) en (schoon)ouders (41%). Bij een verhuizing komen die dus veelal niet altijd allemaal retour”, aldus Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken. “Volgens ons is bij koophuizen een voorlichtende rol voor de aankoop­makelaar weggelegd; hij zou hier op moeten wijzen door nieuwe cilinders aan te bevelen. Door de cilinders bij alle sloten te vervangen, bestel je ze meteen gelijksluitend en heb je nog maar 1 sleutel nodig voor alle deuren. Neem dan ook de best beveiligde cilinder, voorzien van het SKG*** keurmerk.” Staal vervolgt: “Als je dan toch met je sloten bezig bent, controleer dan tevens je deurbeslag en het slot zelf."

In het onderzoek is daarom ook gevraagd of men na een mogelijke verhuizing het plan zou opvatten om direct of op korte termijn een ander slot te (laten) plaatsen. Maar liefst 55% geeft aan dat te doen. Als men eerder een inbraak(poging) heeft meegemaakt, zouden 2 op de 3 verhuizenden nieuwe sloten laten plaatsen.

Het kopen van een nieuwe woning is een feest, maar zorg er ook voor dat dit zo blijft en laat je niet verrassen door een inbraak. De sloten en cilinders van jouw nieuwe paleis zijn lang niet zo spannend om over na te denken als bijvoorbeeld je gordijnen of de meubels. Toch is dit hét moment om tot actie over te gaan, zodat je straks onbezorgd kunt genieten van je nieuwe stulpje. Nemef zet de beste tips en tricks voor je op een rijtje: 

1. Vervang direct de cilinders

In veel gevallen is een nieuwe cilinder genoeg, maar het kan zijn dat er meer nodig is. Het prettige is dat je na vervanging zeker weet dat er niemand anders een sleutel heeft van jouw nieuwe woning. Dat geef je net een fijner en veiliger gevoel. Bekijk hier het assortiment Nemef veiligheidscilinders.

Tip: Vergeet ook niet de sleutels van de brievenbus en van de schuur of de garage! Met de gelijksluitende cilinders van Nemef bedien je met één sleutels al je deuren en ramen. 

2. Check je sloten 

3. Laat de woning controleren door een PKVW-expert
Een specialist kan aangeven of nieuwe sloten voldoende veiligheid bieden of dat er wellicht nog andere zwakke punten aan de woning zijn die aangepakt moeten worden.

Tip: Wist je dat wanneer jouw huis veilig is bevonden je hiervoor een certificaat kunt krijgen? En dat dit certificaat bij een aantal verzekeraars voor een leuke korting op je inboedelverzekering kan zorgen? Check nu welk PKVW-bedrijf bij jou in de buurt zit.