Alles over kerntrekken

Nemef anti-kerntrekproducten

Inbrekers kunnen op verschillende manieren jouw huis binnenkomen. De inbraakmethode kerntrekken is één van die manieren en is de laatste jaren zeer populair geworden onder inbrekers. Nemef legt uit hoe je kerntrekken makkelijk kunt voorkomen.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging
Kerntrekken is een methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Zo is deze beveiliging vanaf 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dit houdt in dat de gestelde eisen tegen het kerntrekken niet enkel meer alléén van toepassing is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar verplicht is voor alle nieuw te bouwen woningen.

Waarom is kerntrekken zo populair?

  1. Elke (onervaren) inbreker kan deze methode toepassen
  2. Er wordt standaard gereedschap gebruikt (schroef en klauwhamer)
  3. Het gros van de woningen is niet bestand tegen kerntrekken

Hoe kun je ‘kerntrekken’ voorkomen?

Kerntrekken is te voorkomen door:

  • Speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot.
  • Veiligheidscilinders met uittrekbeveiliging toe te passen. Alle Nemef cilinders met SKG***® zoals 132 en 142 zijn hiervan voorzien. 

Bekijk hier direct het assortiment Nemef veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging!

TIP:

Het voordeel van veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging ten opzichte van veiligheidscilinders is dat je bij het beslag vanaf de buitenzijde ziet dat het voorzien is van kerntrekbeveiliging. De kans is dus groot dat een inbreker jouw huis zal overslaan als hij ziet dat jouw huis is beveiligd met veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging.