EL600 Arbeids/Ruststroom

Elektro-mechanisch solenoïdeslot

Het nieuwe Nemef EL600 solenoïdeslot is een universeel inzetbaar en uiterst energiezuinig elektro-mechanisch binnendeurslot.

Universeel inzetbaar
Het universele karakter van dit slot wordt gevormd door het samenspel van de volgende eigenschappen:

• Maatvoering gelijk aan de Nemef 600 serie projectsloten.
• Instelbare paniekzijde.
• Werking volgens arbeidsstroom- of ruststroomprincipe,
omschakelbaar.
• Draairichting instelbaar.
• Verwisselbare voorplaat.
• Breed spanningsbereik van 12 tot 24 VDC.
• Uiterst laag stroomverbruik.

Dankzij deze eigenschappen heeft u altijd het juiste slot voor handen. Hierdoor bent u in staat veel efficiënter te werken en worden mogelijke faalkosten, doordat u niet het juiste type slot heeft, vrijwel uitgesloten.

Energieverbruik
De EL600 sloten zijn extreem energiezuinig. Het verbruik is een fractie van vergelijkbare sloten en
met een verbruik van slechts 0,5W de helft lager dan van het zuinigste vergelijkbare slot*.

Bij sloten welke werken volgens het ruststroom principe kunnen door het continue energieverbruik de energiekosten fors oplopen. Door gebruik te maken van de Nemef EL600 sloten kan eenvoudig honderden tot zelfs duizenden euro’s op de jaarlijkse energierekening worden bespaard **.

Kwaliteit en duurzaamheid
De EL600 serie sloten zijn door Nemef in Nederland ontwikkelde en geproduceerde sloten, welke voldoen aan de hoge en strenge kwaliteitseisen, zoals u die van Nemef gewend bent.

Het extreem lage energieverbruik en de kwaliteit van de EL600 sloten zijn niet alleen verantwoordelijk voor het duurzame karakter van deze sloten, maar kunnen ook bijdragen aan de duurzaamheidsdoelstellingen van uw onderneming.

Veiligheid
De veiligheid van het EL600 slot, welke is gebaseerd op basis van ruim 85 jaar ervaring en nieuwe innovatieve eigenschappen, voldoet aan eisen die aan een modern slot gesteld worden. De veiligheid kan desgewenst elektronisch worden gecontroleerd door de ingebouwde sensoren. Daarnaast kan voor extra controle een externe deurstandsensor direct op het slot worden aangesloten.

* Voor een vergelijkend onderzoek zijn een aantal veel toegepaste solenoïde sloten op ruststroomprincipe getest. Slot A is het geteste slot met het hoogste gemeten energie verbruik. Slot B is het slot met de laagst gemeten energieverbruik. Het Nemef EL600 slot verbruikt slechts de helft van de energie die slot B nodig heeft. 

** Voor de besparing op energiekosten is uitgegaan van een project met 100 solenoïdesloten. Bij een energieprijs van € 0,20 per kWh wordt met de Nemef EL600 sloten ongeveer € 2.000,00 per jaar bespaard ten opzichte van slot A.