Montagetips

Hier kunt u enkele montagetips bestuderen.

De Nemef producten zijn afgestemd voor gebruik in de meest gangbare deuren met een dikte van 38-42 mm. Bij toepassing in dikkere deuren heeft u:

  1. Langere bevestigingsbouten en verlengde krukstift voor het veiligheidsbeslag nodig. Het artikelnummer hiervoor staat op de verpakking vermeld zodat deze eenvoudig besteld kunnen worden.
  2. Een verlengde cilinder nodig.

Cilinder
Heeft u al een bestaande verlengde cilinder en wilt u deze vervangen door een nieuwe cilinder dan kunt u de lengte bij bestelling doorgeven. Heeft u nog geen cilinder dan kunt u de lengte bepalen met behulp van onderstaande illustraties.

  1. De totale lengte van de cilinder wordt bepaald door de deurdikte en de dikte van het veiligheidsbeslag (8+12mm=20mm). De normale lengte van een cilinder is 60mm en kan verlengd worden met stappen van 5mm.
  2. Let erop dat bij de bepaling van de cilinderlengte deze vanuit het cilinderschroefgat (zie illustratie) bepaald moet worden.
  3. Geef bij bestelling aan welke zijde van de cilinder verlengd moet worden. Bijvoorbeeld buitenzijde 15 mm en binnenzijde met 5 mm.

Dagschoot omleggen
De meeste Nemef sloten kunnen zowel rechts als links in de deur geplaatst worden (zie de informatie op de verpakking). Hiervoor moet dan soms wel de dagschoot omgelegd worden. Raadpleeg de montagehandleiding op welke wijze dit gedaan moet worden. Demonteer nooit zelf het slot.

Slotspray
Sloten en cilinders nooit smeren met olie maar met een speciaal smeermiddel voor sloten zoals bijv. Nemef Snel slotspray.

Voorplaat
Alle voorplaten van de Nemef sloten zijn uitgevoerd in RVS of voorzien van een beschermende laklaag. Om eventuele storingen te voorkomen adviseren wij u om deze niet te schilderen.

Veiligheidsbeslag monteren
Gaat u een veiligheidsbeslag monteren? Verwijder voor het boren van de gaten van het veiligheidsbeslag eerst het veiligheidsslot.

Meerpuntsluiting
Tegenwoordig worden nieuwe deuren vaak standaard voorzien van meerpuntssluitingen. Een meerpuntssluiting is een slot dat vanuit één punt bediend wordt en waarmee de deur op 3 punten wordt vergrendeld. Hierdoor wordt optimale beveiliging gecombineerd met bedieningsgemak. Er is zelfs een Nemef meerpuntssluiting met afstandsbediening. De montage van een meerpuntssluiting is niet eenvoudig en eigenlijk alleen door ervaren DHZ’ers en professionals te doen.