Deurbeslag

Vragen over deurbeslag:

De bouten van mijn veiligheidsbeslag zijn te kort.

De bijgeleverde bouten zijn geschikt voor een standaard deurdikte van 38-40mm. Indien de bouten te kort zijn, dan is je deur waarschijnlijk 54mm dik. Hiervoor zijn speciale setjes met langere bevestigingsmiddelen verkrijgbaar. Deze zijn te bestellen bij jouw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak.

Na de montage van het veiligheidsbeslag werkt het slot niet meer soepel.

Het beslag is niet goed ten opzichte van het slot gemonteerd. Hierdoor kunnen deurkrukken en cilinder niet goed doorgevoerd worden en komt het deurbeslag onder verkeerde spanning te staan. Maak de gaten in de deur ten behoeve van kruk, cilinder en bevestigingsbouten ruimer.

De greep van mijn veiligheidsbeslag wijst de verkeerde kant uit. Kan ik deze zelf omdraaien?

De grepen van het Nemef veiligheidsbeslag in de 3400 en 3500 serie zijn om te draaien. In de achterzijde van het beslag zit een bout, deze dien je met een pijpsleutel los te draaien en dan kun je de greep omleggen.

De uitsparing in het deurbeslag ten behoeve van de cilinder komt niet overeen met de hoogte van de uitsparing van de cilinder in het slot.

Om het deurbeslag te laten passen op het slot is de afstand tussen hart krukgat en hart cilindergat van belang. Deze afstand is meestal 55mm of 72mm. Indien de afstand van het deurbeslag overeenkomt met de afstand van het slot, dan is het goed.