Sleutels en cilinders

Vragen over sleutels en cilinders:

Ik wil graag een sleutel bijbestellen, waar kan ik dat het beste laten doen?

Je kunt in dit geval het beste naar een ijzerwarenspeciaalzaak, sleutelspecialist of de bouwmarkt bij jou in de buurt. Zij hebben de techniek in huis om dit ter plaatse te doen of kunnen dit laten uitvoeren door Nemef.

Ik wil graag een sleutel bijbestellen van een cilinder met Security card, hoe werkt dit?

De bijgeleverde kaart is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Ik wil graag een extra slot / cilinder plaatsen die ik kan openen met een bestaande sleutel (gelijksluitend), hoe doe ik dit?

Je kunt in dit geval het beste naar een ijzerwarenspeciaalzaak, sleutelspecialist of de bouwmarkt bij jou in de buurt. Zij hebben de techniek in huis om dit ter plaatse te doen of kunnen dit laten uitvoeren door Nemef.

Het nummer van mijn Security card komt niet overeen met de bijgeleverde sleutel, hoe kan dit?

Het kan inderdaad voorkomen dat dit het geval is. Door zowel de Security card als de sleutel een uniek nummer te geven, kunnen deze bij Nemef aan elkaar gekoppeld worden in een database. Alleen wanneer de juiste combinatie van Security card en nummer op de sleutel wordt aangeleverd, kunnen wij de juiste sleutel en/of cilinder laten bijmaken. 

Let op: De bijgeleverde kaart is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Ik wil alle cilinders in mijn huis met gelijke sluiting hebben.

Er zijn voor dit doel gelijksluitende setjes cilinders te koop. Dit betekent dat één sleutel meerdere cilinders kan bedienen. De gelijksluitende cilinders zijn (standaard) verkrijgbaar in setjes van 2, 3 of 4. Indien noodzakelijk zijn er setjes te bestellen met grotere aantallen gelijksluitende cilinders. Daarnaast kun je nieuwe cilinders ook gelijksluitend laten maken op een reeds aanwezige Nemef cilinder. Hiervoor heb je een originele passende Nemef sleutel nodig. Wanneer jouw cilinder geleverd is met een Nemef Security Card (pasje) dien je deze mee te nemen naar jouw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak of sleutelspecialist. Let op: De bijgeleverde Security Card is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Kan ik sleutels voor mijn Nemef cilinder bij laten maken?

Dit kan met behulp van een originele passende Nemef sleutel. Een sleutelspecialist of ijzerwarenspeciaalzaak kan dit voor je verzorgen. Indien je de beschikking hebt over een Nemef Security Card die bij de cilinder/sleutel hoort, dan moet de sleutel bij Nemef besteld worden. Ook dit kan uw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak of sleutelspecialist voor u verzorgen. De bijgeleverde Security Card is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Ik wil graag sleutels bij laten maken passend op de cilinder van mijn voordeur.

De sleutels en cilinders zijn beschermd tegen het ongeoorloofd kopiëren. Bij deze producten wordt een Security Card geleverd voorzien van een nummer. Dit nummer komt overeen met het nummer dat op de cilinder staat. Met deze Security Card kan jouw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak de sleutels bestellen bij Nemef. De bijgeleverde Security Card is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Mijn cilinder is te kort.

Standaard cilinders zijn geschikt voor een deurdikte van 38 – 40 mm. In het geval van een dikkere deur is de standaard lengte van 60 mm niet voldoende. Er moet dan een verlengde cilinder toegepast worden. De totale lengte van de cilinder wordt bepaald door de deurdikte en de dikte van het veiligheidsbeslag (binnenschild 8mm dik + buitenschild 12mm dik = 20mm dik). De cilinder kan per zijde met stapjes van 5 mm verlengd worden. Daarom is het belangrijk om de lengte per zijde te bepalen. De lengte meet je altijd vanuit het cilinderschroefgat van het slot. De afstand tot aan de rand van het beslag is belangrijk en de cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3 mm uitsteken.

De afwerking van mijn cilinders past niet bij mijn messing beslag.

Er zijn cilinders in messing kleur verkrijgbaar.

Ik heb mijn sleutel aan de binnenzijde laten zitten. Wat moet ik doen?

Indien je niet via een andere deur of een raam de woning binnen kunt komen dan kun je het beste de kern van de cilinder uitboren. De kern is het gedeelte waar de sleutel ingestoken moet worden. Na het uitboren van de kern dien je de achtergebleven onderdelen te verwijderen en kun je met een schroevendraaier het slot openen (via de cilinder). Daarnaast kun je hiervoor ook een sleutel/slotenspecialist inschakelen.

De veiligheidscilinders 132/9 en 142/9 zijn uitgerust met een gevarenfunctie. Deze cilinders zijn te openen terwijl aan de andere kant nog een sleutel in de cilinder zit.

Hoe kan ik sleutels van mijn appartement bijbestellen?

Indien de sleutel is voorzien van een nummering, dan heb je een Security Card nodig. Dit om ongeoorloofd namaken van sleutels te voorkomen. Deze Security Card is meestal in het bezit van de eigenaar van het appartement. Met deze kaart kan jouw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak de gewenste sleutels bij Nemef bestellen. De bijgeleverde kaart is nodig voor het nabestellen van originele sleutels en cilinders. Het is mogelijk sleutels te kopiëren zonder deze kaart. Voor optimale kwaliteit en gebruikersgemak adviseert Nemef originele sleutels.

Staat er geen nummering op de sleutel, dan kun je de sleutel laten dupliceren bij uw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak of sleutelspecialist. 

Ik ben mijn sleutel kwijt (appartementencomplex).

Je kunt het beste de cilinder en de nog in omloop zijnde sleutels laten vervangen. Dit om te voorkomen dat ongenode gasten met jouw verloren sleutel gemakkelijk in jouw woning kunnen komen.

Ik heb een enkele cilinder aangeschaft maar deze werkt niet goed in mijn garagedeur.

In garagedeuren kunnen geen standaard profielcilinders toegepast worden. De door jou aangeschafte cilinder kan wel zodanig aangepast worden dat deze geschikt is voor gebruik in een garagedeur. Wellicht dat jouw dichtstbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak je verder kan helpen.

Klik hier voor jouw dichtsbijzijnde ijzerwarenspeciaalzaak>>

 

Hoe dient er onderhoud te worden gepleegd aan een Nemef cilinder?

We adviseren u om je sloten regelmatig met speciale slotspray van Nemef in te smeren.

Ik wil graag een cilinder waarbij ik de sleutel aan de binnenkant kan laten zitten.

Dit is mogelijk. Deze functie heet de 'Gevarenfunctie' en is leverbaar op onze cilinders met Security Card. Het gaat om de veiligheidscilinders 132 en 142.

Klik hier voor de 132 veiligheidscilinder

Klik hier voor de 142 veiligheidscilinder

Waar moet ik op letten bij het bijbestellen van cilinders?

Je moet letten op de juiste cilinderlengte, de juiste uitvoering (enkel/dubbel/knop) en een handige tip is het gelijksluitend laten maken van de nieuwe cilinders, zodat ze met dezelfde sleutel geopend kunnen worden als de reeds aanwezige cilinder.