Nemef Radaris Evolution® in het kort

Een goede beveiliging van deuren is essentieel voor een goed toegangsbeheer.

Mechanische sluitsystemen bieden hiervoor veelal de oplossing, maar zijn moeilijk beheersbaar en weinig flexibel bij sleutelverlies. Nemef Radaris Evolution®, de combinatie van een elektro-mechanisch slot en een elektronisch beslag, biedt daarentegen een universele, innovatieve en veilige (SKG***®) oplossing.

Batterij-gevoed
Het Radaris Evolution® beslag en het gebruikte Comforte slot worden gevoed middels twee AA 1,5V batterijen. Bij gebruik van Alkaline batterijen gaat een set batterijen tot 45.000 ontgrendelingen of maximaal 5 jaar mee. Bij gebruik van Lithium batterijen is een nog langere levensduur mogelijk.

De batterij status wordt continu gecontroleerd. Zowel op het beslag als binnen de beheersoftware zal tijdig melding worden gemaakt welke batterijen aan vervanging toe zijn.

SKG***® keurmerk
Radaris Evolution® heeft SKG***® en is geschikt voor SKH klasse 2 en 3, volgens NEN 5096 en geschikt voor toepassing binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen®.

Slot/beslagcombinaties
Het Radaris Evolution® beslag is te combineren met de uiterst betrouwbare Nemef Comforte meerpuntssluitingen uit de 4918, 4928, 5118 en 5128 series en het Nemef Comforte enkelpuntsslot 4938. Op deze wijze blijft de daadwerkelijke ver- en ontgrendeling van de deur een taak van het slot, waarbij Radaris Evolution® bepaalt met welke elektronische toegangsdrager (toegangskaart, keyfob of afstandsbediening) toegang verkregen kan worden.

Het beslag

  • Wordt standaard geleverd in een stand-alone versie en is m.b.v. licentiekaarten eenvoudig op te waarderen naar een offline of online versie.
  • Is voorzien van SKG***® en het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en geschikt voor zowel binnen- als buitendeuren.
  • Is gemaakt van getrokken en gefreesd aluminium met enkele polycarbonaat onderdelen.
  • Is te combineren met de Comforte meerpuntssluitingen uit de 4918, 4928, 5118 en 5128 series en het Comforte enkelpuntsslot 4938.

De sloten

  • De 4918, 4928, 5118, 5128 en 4938 series worden gevoed vanuit de batterijen van het Radaris Evolution® beslag.
  • Zijn voorzien van SKG***® en het Politiekeurmerk Veilig Wonen® (m.u.v. artikel 4938).
  • Zijn in diverse uitvoeringen verkrijgbaar en voorzien van een EasyExit® functie, waardoor men eenvoudig naar buiten kan. Tevens is er een versie leverbaar met een paniekfunctie, zodat er altijd een vluchtweg naar buiten is. Wordt standaard geleverd in een stand-alone versie en is m.b.v. licentiekaarten eenvoudig te wijzigen in een offline of (wireless) online versie.

Radaris Evolution® is meer dan een modern deurbeslag
Radaris Evolution® is de naam voor een compleet universeel inzetbaar toegangscontroleconcept. Het kan ingezet worden als eenvoudig stand-alone systeem voor de particuliere markt tot een volledig draadloos online toegangscontrole systeem voor veel eisende professionele

Het Radaris Evolution® concept bestaat uit een hoogwaardige geïntegreerde slot/beslagcombinatie met SKG***® goedkeuring, online/offline wandlezers NE38 of NE39, draadloze Access Points en een beheer- en management applicatie met omvangrijke mogelijkheden. toepassingen.

De Radaris Evolution® Access Points beschikken over speciale functies, waardoor ze breed inzetbaar zijn. Van verzorgingstehuizen tot scholen en van utiliteitsbouw tot woningbouw. Het Radaris Evolution® concept voorziet in een oplossing voor de meest uiteenlopende en veeleisende vraagstukken.

De oplossing voor het sleutelprobleem in de zorg
Speciaal voor de zorgsector zijn functies ingebouwd welke bijvoorbeeld in één keer afrekenen met de sleutelproblematiek in de extramurale zorg.

Radaris Evolution® voor jong en oud
Met Radaris Evolution® kunnen de oppas, huishoudelijke hulp of zorgverlener ieder een eigen elektronische toegangsdrager (Mifare® toegangskaart, keyfob of afstandsbediening) krijgen.

Moest men in het verleden bij verlies of diefstal van een sleutel de cilinder vervangen, bij verlies of diefstal van een elektronische Radaris Evolution® toegangsdrager kan deze eenvoudig uit het systeem verwijderd worden en is toegang met de betreffende toegangsdrager uitgesloten. Tevens kunnen nieuwe toegangsdragers op een eenvoudige en snelle wijze worden aangemaakt.

Door het gebruik van de contactloze elektronische toegangsdragers is het niet langer nodig de oude mechanische sleutel in het slot te steken. Met Radaris Evolution® wordt het gebruik van de  mechanische sleutel echter niet uitgesloten. Desgewenst kunnen mechanische en elektronische toegangsdragers door elkaar gebruikt worden.