EZ-base

De productendatabase voor de gehele ijzerwaren- en gereedschappenbranche

Een catalogus is voor veel ondernemingen een belangrijk verkoopinstrument. Voor de technische groothandel geldt dat in het bijzonder vanwege de enorme omvang van het assortiment.

Juist deze omvang bemoeilijkt het maken van catalogi voor individuele groothandelsondernemingen. De ontwikkelingen in de ICT-wereld op het gebied van databases en contentmanagementsystemen bieden grote mogelijkheden voor de branche. Met tegenwoordig verschillende, internationale inkooporganisaties als aandeelhouder, is één centrale productendatabase te ontwikkeld, genaamd EZ-base.

EZ-base (spreek uit easy-base) is een webbased platform waarbij vraag en aanbod in de ijzerwarenbranche samenkomen. In deze productendatabank houden de gezamenlijke technische groothandels, samen met in principe alle leveranciers, de voor de branche relevante artikelen bij. Zij biedt een innovatieve informatiebron voor vele toepassingen, zoals het samenstellen van catalogi, brochures, offertes maar ook voor het opzetten van webshops, prijslijsten en koppelingen met inkoopbestelsystemen. Werken met EZ-base biedt zowel producenten en agenturen als groothandelsorganisaties vele voordelen.

Voordelen producenten en agenturen
Producenten en agenturen besparen veel tijd en geld omdat zij op één plek hun producten, productomschrijvingen en prijzen eenvoudig en veilig in de database kunnen invoeren en onderhouden. Hun klanten beschikken zo altijd over actuele artikelgegevens.
 
Voordelen groothandels
Groothandels hebben veel voordeel omdat zij op een eenvoudige manier de producten van hun leveranciers kunnen publiceren aan hun uiteindelijke klanten. Doordat de handel met EZ-base altijd beschikt over de meest actuele gegevens zal met name het elektronische orderverkeer flink toenemen waardoor tijdrovende administratieve handelingen snel zullen afnemen.

Branchebreed
Inmiddels is EZ-base ook aan het uitbreiden op de Belgische markt. Door het grote draagvlak binnen de ijzerwarenbranche kunnen zowel leveranciers als klanten hun administratieve processen verminderen op het gebied van o.a. het elektronisch bestellen. Een volgende gerealiseerde stap hierin is de koppeling van EZ-base met DocTrails. Hierin worden digitale orders van de groothandels eerst gecontroleerd in de database van EZ-base voordat ze naar de leverancier worden doorgestuurd. Met deze koppeling ontvangen groothandels makkelijker hun orders digitaal en van betere kwaliteit.