Nationale Inbraakpreventie Weken 2020

Van 2 november tot en met 31 december 2020

De Nationale Inbraakpreventie Weken staan weer voor de deur! Dit initiatief heeft maar één doel: Nederland veiliger maken. En dit is precies waar Nemef voor staat. Daarom zijn we ook dit jaar weer trotse partner!

Waar het vijf jaar geleden bij het overgrote deel van Nederland slecht gesteld was met de beveiliging van de achterdeur, blijkt nu uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken dat 30% van de achterdeuren ronduit slecht beveiligd is. Enerzijds goed nieuws waar wij als partner trots op zijn, omdat het percentage flink gedaald is. Anderzijds vinden wij 30% nog steeds veel te veel. En daarom leggen onze specialisten uit hoe je de beveiliging van jouw achterdeur in no time kunt upgraden!

Schuurbeveiliging
Inbrekers focussen zich de laatste jaren steeds meer op de schuur. En geef ze eens ongelijk! Je vindt er (elektrische) (bak)fietsen, gereedschapskisten en andere materialen waarvan de waarde zomaar kan oplopen tot duizenden euro's. Onze experts leggen uit hoe je de beveiliging van jouw schuurdeur in no time een upgrade geeft!

Lees hier alles over het beveiligen van jouw schuurdeur >


Nemef anti-kerntrekbeslag
Wist je dat slechts 2 op de 7 huizen voorzien zijn van antikerntrekbeslag? En dit terwijl kerntrekken nog steeds de populairste inbraakmethode in Nederland is! Hoog tijd voor tekst en uitleg dus! In onderstaand filmpje leggen we je in nog geen twee minuten haarfijn uit hoe dit in zijn werk gaat. Conclusie: Een inbreker is in no time binnen als jouw buitendeur niet goed beveiligd is. Nemef heeft speciaal veiligheidsbeslag ontwikkeld, waarmee je eenvoudig het beveiligingsniveau van jouw deur opkrikt. 

Lees hier meer over anti-kerntrekbeslag >Verhuizen? Vervang direct je cilinders!
Op het moment dat je gaat verhuizen, denk je niet meteen aan de beveiliging van je nieuwe woning. En dit terwijl dit wel degelijk een essentieel onderdeel van jouw verhuisplan zou moeten zijn! Waarom? Omdat je geen idee hebt wie er allemaal een sleutel van jouw nieuwe stulpje heeft! Uit onderzoek van de Stichting Nationale Inbraakpreventie Weken blijkt namelijk dat bij de sleuteloverdracht lang niet altijd alle sleutels worden ingeleverd. Simpelweg betekent dit dat vreemden zomaar bij je naar binnen zouden kunnen. Tevens blijkt dat 80% (!) na de verhuizing niet direct de cilinders van alle buitendeuren vervangt. Reden genoeg om de nodige (verhuis)tips en tricks op een rijtje te zetten!
Tip: Vanzelfsprekend spelen de kwaliteit van de deur en het kozijn ook een cruciale rol. Kwalitatief hoogstaand hang- en sluitwerk is belangrijk, maar heeft geen nut op een gammele of versleten deur. Houd hier dus rekening mee!

Lees hier de beste verhuistips van onze beveiligingsexperts >

December is ook voor inbrekers een feestmaand!
Ongeveer de helft van de Nederlanders is tijdens de feestdagen niet thuis. Het is dan ook niet gek dat de piek van alle inbraken in de periode tussen Kerstmis en Oud & Nieuw valt. Volgens cijfers van de politie slaan inbrekers vooral toe in de avonduren tussen 17.00 en 22.00 uur. Tijdens dat heerlijke diner bij familie of goede vrienden dus. Een inbreker weet dat hij dan rustig zijn gang kan gaan en slaat bij het gemakkelijkste doelwit toe.

Met deze tips kom jij boefproof de feestdagen door >