Hoe smart home technologie ons leven duurzamer maakt

/Local/NL/OW2.0/nemef%20owna%202.0/Nieuws/ENTR%20blogs/aa_SDL_ENTR_Blog2_header.jpg

Gaan groene identificatie technologieën hierbij een rol spelen?

Naarmate de smartphone een bedieningsinstrument voor onze huizen wordt, staat gemak centraal. Maar hoe zit het met duurzaamheid? Interieur designmagazine Elle Décor schreef onlangs: "Smart Home en Green Home zijn nu bijna synoniem". Zijn er echt manieren waarop smart home technologie ons dagelijks leven verduurzamen?

Energiegebruiksgegevens suggereren dat smart tech onze leefgewoonten veranderen. Slimme thermostaatfabrikanten maken bijvoorbeeld grootse beweringen over de hoeveelheid energie die we kunnen besparen met hun apparaten. Onafhankelijke productbeoordelingen suggereren dat deze beweringen ook nog kloppen. 

Systemen die verfijnd genoeg zijn om onze routines te leren – bijvoorbeeld om de verwarming alleen in te schakelen als een huiseigenaar zich binnen anderhalve kilometer van de voordeur beweegt - kunnen verspilling van middelen minimaliseren.

Slimme huishoudelijke apparaten, waaronder het ENTR® slimme deurslot van NEMEF, maken ook gebruik van oplaadbare batterijen en technologieën met een laag energieverbruik voor in-home connectiviteit. Bluetooth Low Energy (BLE) is een populaire keuze.

In Spanje is een proef gedaan onder de naam EnOcean®, dit is een draadloze technologie voor energieopwekking die een slimme thuisbasis voor stroomvoorziening mogelijk maakt. Als onderdeel van een missie om de universele toegankelijkheid te bevorderen heeft de Spaanse ONCE Foundation samen met fabrikanten van domotica een intelligent, toegankelijk huis gecreëerd dat is aangepast aan mensen met uiteenlopende behoeften. Een slim systeem van Elea-Open integreerde de meerdere slimme apparaten van het huis via gecodeerde Bluetooth- en EnOcean®-verbindingen.

Waar anders zouden sloten een rol kunnen spelen bij duurzaamheid? Welnu, het is eenvoudig om je voor te stellen dat een slim deurslot ons een reis kan besparen. In Zweden kunnen sommige PostNord-klanten er al voor kiezen pakketten voor e-commerce binnen hun voordeur te laten bezorgen, als deze is uitgerust met een slimme Yale-slot. De bezorgkaart "Sorry dat we je gemist hebben!" is verleden tijd, net als de extra files en emissies als gevolg van herlevering of een reis naar het postkantoor. Als het gaat om duurzaamheid, helpen alle kleine beetjes.