Waar op te letten bij het kiezen van een slim deurslot?

/Local/NL/OW2.0/nemef%20owna%202.0/Nieuws/ENTR%20blogs/aa_SDL_ENTR_Blog1_header.jpg

De zes belangrijkste eigenschappen van een slim deurslot

Bijna driekwart van de ondervraagde klanten van een Britse elektronicaketen gaf eind 2017 aan dat ze in 2018 de aanschaf van smart home gadgets overwegen. Een slim deurslot is één van de meest gewenste items, ook in Nederland. Maar waar moet je nu op letten bij de aanschaf van zo'n slim deurslot?

1. Communicatie 

De onderlinge communicatiemogelijkheid tussen jouw slimme apparaten is het fundament van een slimme woning. Kies daarom een slim deurslot dat standaardprotocollen als Wi-FI en Z-Wave (of beiden) ondersteunt. Om vergrendeling en ontgrendeling op afstand in te schakelen is connectiviteit een voorwaarde.

 

2. Compatibiliteit

De slimme voordeur is maar één van de componenten van jouw slimme woning. Integratie met populaire hubs als Samsung SmartThings en systemen zoals Yale Smart Living of Fibaro, zorgen ervoor dat je stap voor stap jouw slimme huis kunt creëren.

 

3. Beveiliging

Beoordeel het slot niet op het glimmende nieuwe beslag, maar op wat er onder de motorkap schuil gaat. Dat is waar de slotenfabrikant het verschil maakt.

Daarnaast wil je waarschijnlijk niet dat jouw slimme deurslot dusdanig opvalt, dat de hele wereld het kan zien. Het is prettig als de buitenzijde van jouw slimme slot er net zo uitziet als een gewoon slot.

 

4. Eenvoud bij installatie en gebruik

Een draadloos slot installeren is sneller, goedkoper en de kans op schade aan deuren of kozijnen is geringer. En hoe wil je jouw slot openen? Via een pincode, smartphone, afstandsbediening, vinger of al deze opties? Kies voor toegangsmogelijkheden die ook oma kan bedienen. En een mogelijkheid om haar binnen te laten zonder dat jij van kantoor naar huis moeten komen.

 

5. Automatisch op slot

Twijfel je regelmatig of je de deur op slot hebt gedaan? Of dat je kinderen dat wel doen? Kies een slim deurslot dat automatisch je deur vergrendelt zodat je daar geen zorgen meer over hebt.

 

6. Energie

Controleer wat de levensduur van de batterij of accu is onder realistische omstandigheden en kies een slot dat tijdig en duidelijk waarschuwt voordat de batterij leeg raakt.

 

Hopelijk helpen bovenstaande tips je bij het kiezen van een goed slim deurslot. Onze Nemef ENTR is in elk geval een goede keuze.