Stage Competence Center

September 2015 – Februari 2016

HBO/WO-Niveau, Locatie Apeldoorn

ASSA ABLOY Nederland
ASSA ABLOY Nederland BV, onderdeel van de ASSA ABLOY Groep, is dé specialist in vergrendeling en ontgrendeling van deuren voor de utiliteits- en woningbouw. Met het uitzonderlijk brede assortiment aan mechanische en elektromechanische kwaliteitsproducten heeft ASSA ABLOY alle ingrediënten in huis voor het realiseren van de ideale beveiligingsoplossing. Binnen ASSA ABLOY Nederland bundelen meerdere vertrouwde spelers hun krachten. Het resultaat is een overtuigende dienstverlening, gebaseerd op zeven kwaliteitsmerken die zich al ruimschoots hebben bewezen: Nemef, LIPS, YALE, ASSA ABLOY, IKON, effeff en ABLOY.

Competence Center
Bij ASSA ABLOY Nederland wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van nieuwe innovatieve producten. Hiervoor is een Europees Competence Center in Apeldoorn ingericht. Jaarlijks vinden er diverse nieuwe (internationale) productintroducties plaats. Binnen het R&D Competence Center worden nieuwe, innovatieve (mechanische en elektromechanische) sloten ontwikkeld voor de Europese markt. Het kan variëren van een eenvoudig badkamerslot tot een volledig elektronisch slot (met toegangscontrole). Hierbij wordt gebruik gemaakt van alle mogelijke moderne technieken zoals 3D CAD systemen, PDM systemen, 3D printer (kunststof en metaal) en staat het meest moderne testlab van Europa binnen ASSA ABLOY in Apeldoorn ter beschikking.

Opdracht
Voor het actief meedenken en meewerken in ontwikkelingsprojecten zijn wij op zoek naar creatieve, kritische en pragmatische stagiaires. Er is altijd een mogelijkheid in te stappen in een lopend project of mee te werken aan de opstart van een project. De activiteiten kunnen bestaan uit het bedenken van nieuwe (deel-) oplossingen, het ontwikkelen (in Solid Works) van ideeën, het uitdetailleren van de producten, het maken en testen van prototypes (we beschikken over een 3D printer en uitgebreid testlab in Apeldoorn) tot en met de eerste serie massa productie, die in de meeste gevallen in het verre oosten of Oost-Europa plaatsvindt. Zaken die hierbij aan de orde komen zijn:

  • Poke-yoke
  • Design for assembly
  • Design for installation
  • Lean innovation/scrum

Ook is er ondersteuning gewenst tijdens het industrialisatie proces: de ontwikkelde producten moeten ook daadwerkelijk geproduceerd en geassembleerd gaan worden. Hierbij komen nog vele vragen naar voren die beantwoord moeten worden. Hiervoor moeten zaken worden uitgezocht, uitgewerkt en beschreven.

Interesse?
Wil je deel uit maken van een internationaal opererend team en je bezig houden met ontwikkeling, productie, assemblage en industrialisatie van technisch hoogstaande producten? Wil je ervaring opdoen in een dynamische omgeving waarbij veranderingen eerder norm dan uitzondering zijn? Wil je bijdragen aan de groei van onze onderneming en ervaring opdoen in een internationale organisatie? Neem dan contact met ons op via Marieke Mulder, HR Adviseur; marieke.mulder@assaabloy.nl.

Voor inhoudelijke vragen over de stage kun je contact opnemen met Ben Mureau (Manager R&D) via het telefoonnummer 088-6394902