Misdaad in kaart

Hoe vaak wordt er in uw buurt ingebroken?

Op politie.nl bij ‘Mijn buurt’ kunt u zelf zien waar en wanneer er in uw buurt werd ingebroken. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen. Door de vier cijfers van uw postcode in te vullen op ‘mijn buurt’ wordt het aantal inbraken van de afgelopen drie maanden bij u in de buurt getoond op een kaart.

Maatregelen tegen woninginbraak
De politie wil met ‘misdaad in kaart’ buurtbewoners bewust maken van de noodzaak om zelf maatregelen te nemen tegen inbraak. Naast het sluiten en het consequent op slot draaien van ramen en deuren, is ook gecertificeerd hang- en sluitwerk van essentieel belang. 

90% minder kans op inbraak
Beveilig uw deur altijd met een veiligheidsslot in combinatie met een veiligheidscilinder en veiligheidsbeslag. Deze combinatie zorgt voor 90% minder kans op inbraak. Kijk hier voor meer informatie over deurbeveiliging en raambeveiliging. Herken ook onveilige deursituaties en bekijk de preventietips. Door zelf actie te ondernemen, kunt u de kans op een inbraak aanzienlijk verkleinen.