SKG

Toepassing van SKG goedgekeurde producten zijn een garantie voor duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.

De SKG, ofwel Stichting Kwaliteit Gevelbouw, is een onafhankelijke certificatie instelling in de bouwnijverheid dat, ook voor Nemef, de kwaliteit bewaakt van het productieproces en de producten. SKG is tevens beheerder van het zogenaamde sterrensysteem.

SKG categoriëen
Nemef producten die bewezen inbraakwerend zijn, worden door SKG getest en gecertificeerd en moeten vervolgens onuitwisbaar voorzien worden van het SKG huisje met de sterren. SKG sloten zijn ingedeeld in de verschillende categorieën. De sterren geven de mate van inbraakwerendheid aan.

 

                                                         

1 SKG ster: standaard, 3 minuten inbraakwerend

2 SKG sterren: zwaar, 3 minuten zelfstandig inbraakwerend 3 SKG sterren: extra zwaar, 5 minuten zelfstandig inbraakwerend

 
Een aantal minuten inbraakvertraging lijkt weinig, maar dat is het niet. De praktijk wijst uit dat de gelegenheidsinbreker niet binnen komt en snel zal besluiten een andere woning te zoeken als er SKG-producten zijn toegepast.

Montage
Gekeurd sluitwerk dient echter wel op een juiste wijze gemonteerd te worden. Het is van belang dat ramen, deuren en kozijnen in goede conditie zijn. Het heeft geen zin om een SKG** deurslot te monteren in een deur die is aangetast door bijvoorbeeld houtrot.

Goedgekeurde sloten
Nemef is uw partner als het gaat om veiligheid in en rondom uw huis. Goedgekeurde SKG sloten zijn belangrijk. Het SKG logo is afgebeeld op zowel de verpakking als op het product zelf. Zo kunt u gemakkelijk zien hoe inbraakvertragend uw keuze uit het complete Nemef assortiment is.