Veiligheidscilinders

De Nemef veiligheidscilinders voldoen aan alle eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen® en SKG® en zijn hiermee geschikt voor buitendeuren.

Een goede inbraakbeveiliging bestaat naast een veiligheidscilinder ook uit een veiligheidsslot, veiligheidssluitkom en veiligheidsbeslag.

Welke cilinder moet ik kiezen?
Het veiligheidsniveau en de mate van comfort zijn verschillend per cilinder en uitvoering. Nemef biedt vier verschillende niveaus:

Standaard cilinders
Deze cilinders zijn geschikt voor toepassing in binnendeuren of deuren waar geen eisen aan veiligheid gesteld worden. Deze cilinders herkent u aan de blauwe verpakking.

Bekijk hier de standaard cilinders

Veiligheidscilinders SKG** NF2
Deze serie SKG** veiligheidscilinders zijn voorzien van aftastbeveiliging, boorbelemmering en anti-slagpickvoorziening aan beide zijden. Alle sleutels zijn voorzien van een unieke registratiecode, handig bij het nabestellen van cilinders of sleutels omdat deze niet te hoeven worden opgestuurd.

106/9 111/8 111/9 116/9
PKVW PKVW PKVW PKVW
Enkele veiligheidscilinder Dubbele veiligheidscilinder Dubbele veiligheidscilinder Veiligheidsknopcilinder
Toe te passen in berging- en garagedeuren en deuren met een cilinderuitsparing aan één enkele zijde. Afwerking messing Ook gelijksluitend verkrijgbaar per 2, 3 en 4 stuks Knopbediening aan één zijde. Niet toepassen in deuren met een glaspartij.


Veiligheidscilinders SKG*** NF3 cilinders 
Deze serie is voorzien van SKG*** en daardoor ook voorzien van kerntrekbeveiliging. Verder is deze naast alle eigenschappen van de NF2 serie ook voorzien van een gevarenfunctie (de cilinder kan ook van buiten geopend worden wanneer aan de binnenzijde een sleutel zit) en wordt geleverd met Security card voor het eenvoudig bij laten maken van originele sleutels en gelijksluitende cilinders.

132/9
PKVW
Met de Security card kun je eenvoudig originele sleutels laten bijmaken
Ook gelijksluitend verkrijgbaar per 2, 3 en 4 stuks


Veiligheidscilinders SKG*** NF4 cilinders keersleutel 

De Nemef NF4 serie is net als de NF3 serie voorzien van SKG***, Security card en gevarenfunctie maar heeft daarnaast een speciale keersleutel voor extra bedieningsgemak.

142/9
PKVW
Ook gelijksluitend verkrijgbaar per 2 stuks
Keersleutel, speciale sleutel met omkeerfunctie voor extra bedieningsgemak.

Voordelen van een veiligheidscilinder ten opzichte van een normale cilinder:

  • Een aftastbeveiliging in de cilinder voorkomt het manipuleren van de cilinder.
  • Een gehard stalen lift (boorbelemmering) zorgt ervoor dat boorpogingen afketsen (alleen bij SKG** en SKG*** cilinders).
  • Met de Security card kun je eenvoudig originele sleutels en gelijksluitende cilinders laten bijmaken.

Bijbestellen extra sleutels of cilinders:
Bij een deurdikte van 38 – 42 mm kan de standaard dubbele cilinder van 61 mm worden toegepast. Voor dikkere deuren kunnen verlengde cilinders worden besteld. Nemef cilinders kunnen in stappen van 5 mm per zijde verlengd worden. Het bijbestellen van originele sleutels of gelijksluitende cilinders kan alleen op vertoon van de Security card.