Nemef anti-kerntrekbeslag

Een inbraak kan je leven behoorlijk op z’n kop zetten. Inbrekers kunnen op verschillende manieren jouw huis binnenkomen. De inbraakmethode kerntrekken is één van die manieren en is de laatste jaren zeer populair geworden onder inbrekers.

Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging
Kerntrekken is een methode om in te breken, waarbij inbrekers een gehard stalen schroef in de cilinder draaien. De cilinder wordt vervolgens met een zogenaamde kerntrekker uit het beslag getrokken. Omdat deze manier van inbreken steeds vaker voorkomt, heeft het Politiekeurmerk Veilig Wonen veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging als eis gesteld voor nieuwbouw woningen. Zo is deze beveiliging vanaf 1 januari 2016 officieel opgenomen in het bouwbesluit. Dit houdt in dat de gestelde eisen tegen het kerntrekken niet enkel meer alléén van toepassing is voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen, maar verplicht is voor alle nieuw te bouwen woningen.

Hoe kun je ‘kerntrekken’ voorkomen?

Kerntrekken is te voorkomen door:

  • Speciaal veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging te monteren. Het beslag schermt de cilinder af, zodat kerntrekken onmogelijk is. De cilinder is volledig door metaal omsloten. Naast de bescherming van de cilinder, beschermt het beslag ook het slot. Het beslag voorkomt dat de cilinder kan worden afgebroken.
  • Veiligheidscilinders met uittrekbeveiliging toe te passen. Alle Nemef cilinders met SKG***® zoals 132 en 142 zijn hiervan voorzien.